Startpagina / About us

Goeiemorgen! Honger?

Mijn naam is Kjell Doucet, en ik hou van granola. Jij waarschijnlijk ook, anders zou je hier niet komen rondneuzen. Welkom!

Gezondheid fascineert me al mijn hele leven. Mijn ouders hebben mijn broer, mijn zus en ik van jongs af aan meegegeven dat sport en gezond eten de basis zijn van een gezond leven. Dat is tot op de dag van vandaag blijven hangen. Ik doe niets liever dan hardlopen of zwemmen en op zondag probeer ik mijn vader er af te rijden tijdens het mountainbiken. Dat lukt meer niet dan wel, maar soit! Het is een enorme boost voor mijn lichaam en mijn geest.

Sport is natuurlijk maar de helft van de levensstijl. Het eten dat je naar binnen speelt, is de brandstof waar je dag in dag uit op draait. Zie jezelf als een elektrische wagen en je ontbijt als de laadpaal. Niet de meest sexy vergelijking, maar je snapt wat ik bedoel! Granola met een portie fruit en een kwak yogurt is een heerlijke en krachtige manier om jezelf op te laden voor een nieuwe dag. Maar laat je niet vangen, veel granola zit boordevol suiker en chemische smaakversterkers. De mijn niet. Hoe puurder, hoe beter. Da’s het idee van By Doucet.

 

Begin 2020 begon ik elk weekend te experimenteren met granola. Ik probeerde verschillende recepten uit, en bakte de meest uiteenlopende granen op verschillende temperaturen en bakwijzen. Mijn keuken werd mijn speelterrein. Na enkele weken ontdekte ik het perfecte recept voor de meest knapperige en smaakvolle granola.

"Een goede ochtend start met een granola ontbijt"

- Kjell Doucet

Mijn concept

Ik streef naar het creëren van de perfecte ontbijtgranen. En dat doe ik door je enkel natuurlijke en eerlijke producten te serveren. Misschien lijkt het wat intens dat ik granola zó serieus neem, maar kijk, doe er je voordeel mij, zou ik zo zeggen.

Mijn granola is echte granola granola. Wow, dat woord wordt raar als je dat enkele keren na elkaar zegt. Granola granola granola granola. Oké, sorry! Ik ben afgeleid. Aah ja, ingrediënten. De grondelementen van mijn creaties zijn quinoa en boekweit. De gepofte quinoa zorgt voor een luchtige smaak en een stevige portie proteïnen. De boekweit geeft het lichaam een boost vol vezels. Deze twee fantastische granen vind je terug in al mijn smaken: Buenas Nootjes, Berry Licious en Choco Loco.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat ik je een service bied op jouw maat gemaakt. Waar het mogelijk is, lever ik - of een van mijn fantastische helpertjes - de granola zelf aan af je voordeur.

Het Bakproces

Onze granola is volledig hand baked. Wij zorgen er altijd voor dat de granola zo vers mogelijk is door wekelijks te bakken. Eerst maken wij de hele samenstelling klaar. Vervolgens strijken we deze over de hele bakplaat uit. Dit allemaal wordt dan op een lage temperatuur gebakken zodat de granola lekker knapperig kan worden. Omdat het plaat per plaat gebakken wordt en niet in een lopende band oven zoals in grote fabrieken, is elke hap speciaal.

"Kijk niet naar hoeveel je eet, maar naar wat je eet"

- Kjell Doucet

De ingrediënten

Het is voor ons belangrijk om de granola van goede kwaliteit te maken. Dit kunnen we enkel bereiken door gebruik te maken van de beste grondstoffen. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar producten die voedzaam en gezond zijn. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op twee ingrediënten die we zeker wouden gebruiken in onze granola. Gepofte quinoa en boekweit. Deze zijn tot op de dag van vandaag nog altijd één van onze belangrijkste ingrediënten. Het gebruik van deze gepofte quinoa maakt onze granola luchtig. Hier voegen wij onze biologische havervlokken aan toe en werken we elke smaak af met zijn eigen karakter.

Schijf je in voor onze nieuwsbrieven

Mis niks van ons!

Thank you!