Startpagina / Blog By Doucet / Het gezicht achter By Doucet
Het gezicht achter By Doucet

Het gezicht achter By Doucet

Wat doe je als het leven anders loopt en je net opgerichte catering bedrijf niet van de grond komt door de coronacrisis? Dan maak je een pivot. In dit interview deelt Kjell Doucet hoe By Doucet is ontstaan, wat de 3 verschillende granola’s zo lekker en uniek maakt en.. Waar je hem allemaal voor mag mailen.

Hoe is het idee voor By Doucet ontstaan?

Dit hele concept is ontstaan sinds vorig jaar. Ik had toen net mijn eigen catering bedrijf opgericht. Maar door de coronacrisis is deze spijtig genoeg nooit volledig van start kunnen gaan. Alle evenementen werden afgelast, de horeca moest sluiten en het hele land moest in lockdown. Dit komt natuurlijk niet echt goed te pas voor een beginnende cateraar, dus moest ik iets anders bedenken.

Van thuis uit heb ik van jongs af aan een gezonde levensstijl mee gekregen. In ons gezin was het een must om voldoende beweging te hebben en gezond te eten. Dankzij mijn ouders, heb ik deze levensstijl tot de dag van vandaag blijven behouden. Ik ga graag hardlopen, mijn favoriete hobby is zwemmen en ik ga regelmatig eens gaan mountainbiken samen met mijn vader.

Ik begonnen daarom zelf onze granola te maken. Ik kocht alle ingrediënten en in het weekend was ik granola aan het bakken. Toen Kwam ik met het idee om met mijn catering bedrijf ook granola te verkopen.

Wat maakt By Doucet zo uniek?

Onze granola’s zijn niet zomaar de alledaagse granola’s die je in de winkel kunt kopen. Wij vinden kwaliteit en voedzaamheid zeer belangrijk. Daarom maken wij gebruik van quinoa en boekweit in onze granola. De gepofte quinoa zorgt voor een luchtige smaak en een goede portie proteïnen, en de boekweit geeft het lichaam een extra portie vezels. Deze twee ingrediënten zijn terug te vinden in alle drie de smaken. Zij zijn ook de basis van alle 3 de granola’s.

Wat By Doucet ook uniek maakt is onze personal touch. Zo leveren wij de granola persoonlijk bij de klant zelf (indien haalbaar). Ook vinden wij het heel belangrijk dat je kan proeven wat er in de granola zit. Bijvoorbeeld onze Buenas Nootjes. De naam zegt het al “nootjes”, dan moeten er gewoon veel noten inzitten. Zo proef je bij Berry licious je heel veel verschillende besjes en draait Choco Loco om heel veel (gezonde) chocolade.

Wat is jouw favoriete granola; Buenas Nootjes, Berry licious of Choco Loco? En waarom is dit jouw favoriet?

Mijn persoonlijke favoriet is de Buenas Nootjes. Gewoon om de simpele reden dat ik graag noten eet. Zij zorgen ook voor een lekkere textuur en crunch in de granola, en daar hou ik van. En natuurlijk ook omdat noten super gezond zijn (in mate natuurlijk). Noten bevatten veel gezonde vetten dat het lichaam nodig heeft. Vetten in voeding schrikt vaak mensen af, maar de vetten in natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld zalm, avocado’s en noten zijn juist noodzakelijk. Daarom zitten er in al onze granola’s voldoende noten.

 Kun je iets vertellen over het ‘maak proces’?

Onze granola is volledig hand baked. Wij zorgen er altijd voor dat de granola zo vers mogelijk is. Het wordt dan ook wekelijks versgebakken. Eerst maken wij de hele samenstelling klaar, en dan vervolgens strijken we deze over de hele bakplaat uit. Dit allemaal wordt dan op een lage temperatuur gebakken zodat de granola lekker knapperig kan worden. Omdat het plaat per plaat gebakken wordt, en niet aan de lopende band oven zoals in grote fabrieken, is elke hap speciaal.

Wat maakt de granola’s van By Doucet zo gezond?

Granola is over het algemeen super gezond, als je er niet te veel zoetstoffen of suiker aan toevoegt natuurlijk. Wij vinden het belangrijk dat granola extra gezond is. Dit doen wij door er voldoende pitten en zaden aan toe te voegen, voor een extra portie proteïnen. Ook hebben wij er voor gekozen om boekweit en quinoa in de granola te doen. Boekweit voor zijn rijkheid aan vezels, en quinoa voor de extra proteïnen. En dan tenslotte hebben wij gepofte rijst in de granola zitten voor een lekkere luchtigheid. Wij geloven dat dit het complete plaatje maakt voor een perfect en gemakkelijk ontbijt.

Wat zijn jouw dromen, doelen en wensen voor By Doucet?

Mijn droom is om in de toekomst verschillende soorten producten op de markt te brengen die kwaliteitsvol, met een andere twist, en goed voor het lichaam zijn. Ik zou het bedrijf heel graag willen laten groeien tot een bepaald punt waar we de mogelijkheden hebben om nog bewuster bezig te zijn met het milieu en de producten, en om een echt verschil te maken. Wij willen streven naar een duurzame verpakking, ecologisch vervoer en zoveel mogelijk lokale en natuurlijke ingrediënten. Het liefste zou ik dit willen doen met een team van jonge, gepassioneerde mensen die allemaal dezelfde visie hebben.

 Zijn er samenwerkingen waar je voor openstaat?Wij staan open voor alle soorten samenwerkingen (dus mail ons gerust!). In de toekomst zouden wij ook graag samen willen werken met verschillende mensen dat die dezelfde visie hebben, op vlak van duurzaamheid, ecologisch en ook biologisch. Wij willen niet alleen onze producten verkopen, maar ook een positieve impact hebben op de planeet. Dus bedrijven of mensen met leuke ideeën, die een project willen starten zijn bij ons op juiste adres. 

 

1 commentaar

aug. 14, 2022 • Geposted door Mart De Cock

daar ik van de eerste aankoop fan nr1 ben ben ik zo vrij reclame te maken voor jullie fantastische granola’s

Laat een reactie achter:

Nederlands
Nederlands